Even wat anders…

Al een paar jaar hoorde ik wel eens wat over een individuele stratenloop over 800 meter in Zundert. Momenteel heb ik nog wel enige training nodig om echt hard op de baan te kunnen lopen, dus leek het mij wel leuk om ook een keer hier de sfeer te proeven. In Breda werd het NK junioren georganiseerd, dus het kijken daar en lopen in Zundert kon ik mooi combineren. Samen met Pascal Remminga, die het ook wel een leuk idee leek zijn we richting Zundert gereden. Daar aangekomen begon het al aardig gezellig te worden en vulden de terrasjes zich al wat op.

Om 18.00 was het dan zover, in de tijdloop werd er om de 30 seconden gestart. Op papier van langzaam naar snel. Ik was als laatste aan de beurt. Het was vrij lastig om een lekker ritme te pakken, aanzien ik het totaal niet gewend ben zo hard over asfalt te scheuren. Normaal ligt er tartan of mondo onder je en heb je wat punten onder je schoenen, maar deze keer moest het allemaal zonder die luxe. Om de 100 meter stonden bordjes. Na 400 werd het al erg zwaar en zakte ik wat in. Ondertussen liepen we ook ietswat valsplat omhoog en hadden we een briesje tegen. De laatste 150 meter kon ik nog wel wat doorversnellen onder het geschreeuw van de menigte aan de zijkant. Eindtijd 1,57.45. Iets meer dan een halve seconde voor Menno Schouten wat de winst in de tijdloop betekende!

De organisatie had goed zijn best gedaan, na afloop stond er namelijk nog een heerlijk buffet voor ons klaar! Een lekkere afsluiter na zo’n race.

error: Content is protected !!