Koningsdag, tijd voor iets anders, lang werk! Aeroob gaat het erg goed de laatste tijd, voor vandaag was het dan ook leuk om een keer een echt lange test te doen. De 10 mijl. In Oldehove, net boven Groningen was hier de Oranjerun. Heen op de fiets, kort inlopen en van start.

De eerste kilometers voelden erg makkelijk, wat logisch is met een relatief laag tempo. Ervaring op zo’n lange afstand had ik niet, dus het was bijna hopen dat het zo makkelijk zou blijven gaan. Samen met Jan Venhuizen en Gerard Vos hadden we een mooie kopgroep. Net over de helft zette Gerard wat aan en moest Jan lossen. Net na de 10km merkte ik dat Gerard het steeds zwaarder kreeg en ik er wel beter voor stond. Weglopen toen al leek me niet handig, dus bleven we samen tot 13k doorlopen.

Na km 13 zakte het tempo hard in, waarna ik toch echt weer wat harder wilde. Ik trok flink door en liep het laatste stuk 13 seconden weg om solo bij de finish aan te komen. Uiteindelijk winst in 55.20. Een hele mooie tijd op zo’n lange afstand!  oranjerun

error: Content is protected !!