Vandaag stond de altijd leuke en zware Plantsoenloop op de planning. De laatste weken draaiden echt top, dus ik had
ook zeker zin in vandaag… Had.. Helaas werd ik maandag op dinsdag behoorlijk verkouden. Als astma patiënt slaat dit altijd lekker hard op mijn longen. Mijn trainingen deze week bestonden dan ook uit donderdag een paar 200tjes op ritme en vrijdag even loslopen. Beide waren niet echt top nog. Uiteindelijk toch vanmorgen besloten om van start te gaan. Een battle met Thijmen had ik wel zin in!

Met Thijmen Kupers had ik afgesproken om easy van start te gaan. Blijkbaar was ik toch wel aardig uitgerust, want mijn easy was alsnog wat hard in 3,03. Daarna heb ik toch bewust het tempo hoog gehouden en sloeg ik een gaatje met Thijmen. Tijdens de beklimmingen van de heuvels merkte ik toch wel dat mijn power heel ver te zoeken was. Sprinten met Kupers is dan een vrij kansloze missie. Na anderhalve ronde had Thijmen ook wel aardig door dat mijn power het afvoerputje in was gedoken. Met de steile heuvel achter het parcours kwam Kupers hard langs mij heen (of ik stond gewoon stil) en versnelde door (of ik niet). Mijn overtuiging was weg. Kupers finishte als 1e in 12,18 en ik in 12,29.

Ondanks dat ik niet fit was heb ik toch nog een mooie battle met Thijmen in het plantsoen gehad. Mijn eindtijd was ook behoorlijk prima. Al met al een mooie test weer! Over 3 weken weer een stukje korter tijdens de Warandeloop.

Garmin Link van mijn race: https://connect.garmin.com/modern/activity/1435199861

error: Content is protected !!