Gouden SpikeDe trainingsstage in Portugal bood veel potentie om met een door stijgende lijn een prima seizoen met mooie tijden te lopen. Helaas was de stijgende lijn na Portugal een dalende lijn geworden. Weer eens een keertje onverklaarbaar ging alles steeds moeizamer. Zelf lopen en een rot tijd lopen is niet heel bevorderlijk, dus vandaar dat ik dit seizoen lekker veel ga hazen op de momenten dat het min of meer zeker is dat ik geen potten zal gaan breken. Na Steenwijk, Lisse en Hoorn te hebben gehaast was dit weekend Groningen en Alpen a/d Rijn aan bod. In Groningen was vrijdag het NNK, hier werd ik ingezet op de 800 meter. Met Stefan Wessel als grootste naam op papier was het flink doorlopen om de atleten mooi op 600 af te zetten. Doorkomst 400 was 55,5, waarna ik met een behoorlijke tegenwind van 500->600 hard moest werken om steady door te lopen. 600 doorkomst 1,24. Stefan nam gelijk de kop en kon de andere atleten afhouden tot de meet. Winst voor hem in 1,54.57.

Zondag was alweer de volgende opdracht aan de beurt. Hazen op de 3000 tijdens de Gouden Spike. Dit jaar werd er ipv Leiden afgeweken naar Alpen a/d/ Rijn. Met als grootste namen stonden Tom Wiggers en belg Koen Naert aan de start. Gevraagd werd een doorkomst op 1500 van 4,00. Voor mij gelijk een mooie kans om te checken waar ik stond op het langere werk. Met coach Kiemel was afgesproken zo ver mogelijk door te lopen. Voor de start voelde ik me weer fris en top. De eerste rondes gingen dan ook prima en strak in rondjes 64. De derde ronde begonnen mijn benen wel behoorlijk pijnlijk te worden. Veel eerder dan verwacht brak het behoorlijk op en op 1300 moest ik uitstappen en de mannen voorbij laten komen. Ik had gehoopt toch wel een stuk voorbij de 1500 te komen en jammer dat dat helaas niet lukte.

De komende periode zal er weer even een trainingsblokje ingelast worden. Hopelijk ga ik mij in die tussentijd fysiek weer wat beter voelen om alsnog dit seizoen leuke tijden op de klok te zetten!

error: Content is protected !!