Deze winter stond er voor mij weer een winterstage op de planning. Na een aantal maanden rustig aeroob getraind te hebben kwam er nu specifiek werk bij. Aan de hand hiervan wilde ik kijken hoe ik ervoor zou staan en of indoor weer mogelijk was. Na een aantal specifieke trainingen met Thijmen Kupers was het niveau verschil nog goed te merken. Echter is het verschil met een 1,46 en 1,49 loper natuurlijk behoorlijk. Afgaande op het feit dat ik afgelopen seizoen niet verder dan 1,56 kwam kan ik wel zeggen dat dit verschil weer veel kleiner is geworden.

De eerste week heb ik nog aardig wat km’s gelopen en een aantal keren met de lange afstandslopers mee getraind. Met de makkelijkheid van lopen en volhouden verbaasde ik mezelf toch wel een beetje in positieve zin. Zeker voor een loper zoals ik ben, is lang en goed trainen zeker een vereiste. Aeroob goed zijn, een goede 1500 kunnen lopen en makkelijk kunnen draaien zijn bij mij zeker nodig om een harde 800 te lopen. Snelheid had ik afgelopen jaar genoeg, echter kon ik dit totaal niet volhouden en dan houdt het voor mij op met 1,56. Een mooi gegeven dus!

De tweede week heb ik vooral veel snelheid gedaan en dus veel met de sprinters mee getraind. Ook hier was mijn snelheid gelijk behoorlijk goed, zelfs sneller dan in mei afgelopen jaar toen ik behoorlijk snel al was. Toen deed ik echter veel snelheid en afgelopen maanden heb ik hier niks aan gedaan, mooi dat dit ook goed blijft hangen dus!

Al met al een hele mooie bevestiging dan ik afgelopen maanden zeker goed bezig ben geweest en eindelijk weer op de goede weg terug ben. Indoor zal ik dan ook van start gaan en word het eens kijken of alle voortekenen ook daadwerkelijk bevestigd kunnen worden. Ik zal 25 januari beginnen met een 800. Doel dit indoor seizoen is in ieder geval: indoor pr verbeteren (1,51.21) en weer meestrijden voor de medailles op het NK.

Paul Zwama had van Losseveter een camera meegekregen om wat te filmen. Onderstaand filmpje heeft hij hier van mij gemaakt.

Wilfred van Holst Lanzarote 2014-01-04 from Losse Veter on Vimeo.

error: Content is protected !!