De 4 mijl zou voor mij een mooie test worden hoe ik er conditioneel voor zou staan. Een paar dagen voor de 4 mijl werd ik echter opgebeld of ik eventueel Kenenisa Bekele (2 voudig olympisch kampioen) wilde hazen. Een grote eer natuurlijk, dus hier hoefde ik niet lang over na te denken.
Na de pre race meeting waar ik mijn startnummer kreeg gingen we met de bus naar Haren waar de start was. Ik stond tactisch op een goede startplek, toen ik naast bij keek zag ik echter Bekele tegen de hekken aan staan. Niet erg handig dus, dus ik wisselde maar van plek met hem. Ik startte uiteindelijk dus behoorlijk in de hekken, maar zat al vrij snel vooraan in het veld.
De Kenianen en Ethiopiërs zaten behoorlijk dicht achter me. Doordat ik niet echt voor dit hoge tempo had getraind en een week in Rome tussen de Benzine dampen had geleefd liep het niet bepaald makkelijk. Al vrij snel liepen mijn benen vol en na 1300 meter merkte ik dat ik iets inzakte. Om niet in de weg te lopen stapte ik uit en zat mijn haas werk er weer op. Het was wel echt een top ervaring om voor deze grote mannen uit te lopen!

De NOS heeft een reportage van Bekele gemaakt:

error: Content is protected !!