Zaterdag was de 1e topmeeting van het nationale baancircuit aan bod. Ik stond hier weer voor een 800 aan de start. Na dinsdag een erg goede 800 meter training te hebben gelopen, stond ik hier vol vertrouwen aan de start.

Bij aankomst in Leiden was het weer niet al te best met regen. Het werd later wel droog, maar de wind kwam toen wel steeds meer opzetten. De start ging prima, alleen bij het uitkomen van de eerste bocht was het gelijk vol wind tegen. Niemand liep daar echt door en de haas had ook moeite om de kop te pakken. Doorkomst op 200 27 hoog. Op 400 kwamen we in 54 half door, niet snel, maar met een goede 2e ronde kan het altijd nog een goede tijd worden. Van 500 naar 600 ging het tempo er door de wind weer volledig uit, waardoor ik besloot door te schuiven richting de kop. Op 650 probeerde ik de kop van een Fin over te pakken, maar ik kwam er net niet overheen. Tot de finish toe bleef deze afstand gelijk. In de laatste 20 meter dipte het halve veld er nog net overheen, waardoor ik uiteindelijk als 6e finishte. Het niveau in de race was behoorlijk gelijk, wat resulteerde in een finish van het gehele veld binnen één seconde.

Mijn eindtijd was 1,53.02, wat de langzaamste tijd dit jaar op de 800 betekent. Mijn gevoel en het strijden tot de finish was echter wel een stuk beter dan in andere wedstrijden. De laatste 100 kan nog beter, maar met beter weer en met nog wat training, komt een toptijd er vanzelf wel uitrollen!

error: Content is protected !!