Met een pittig deelnemers veld op de 1500 was het nog niet zo vanzelfsprekend om naar de finale te gaan. Echt relaxed was ik voor de start dan ook niet. Om 13.50 moest ik in de eerste serie starten, met als sterkste tegenstanders Wouter de Boer, Mark Nouws, Jesper van der Wielen en Jurjen Polderman. Met het betreden van het veld voelde ik me sterk en zakte de zenuwen dan ook wel wat. De nummers 1 tot en met 4, aangevuld met de dan 4 tijd snelsten gingen door.

Ik was gelijk goed weg en kon voorin mee lopen. Wouter de Boer liep de eerste 100 op kop, waarna Robbin Pieterman zijn kans wilde vergroten door hard door te trekken. Dit ging echter wel erg hard, onder de 60 op de 400, dus liet Wouter en de rest hem dan ook lopen. Jesper van der Wielen wilde niet gaan sprinten om krachten te sparen en liep het gat dicht. Wouter bleef zijn eigen race lopen, met onder andere ik in zijn kielzog. Ik voelde me sterk genoeg om te sprinten, dus scherp zijn en niet ingesloten zitten was het belangrijkst. Half lopend in baan 2 in de laatste 600, maar wel steeds vrij om anticiperen op tegenstanders werd het tempo langzaam iets opgeschroefd. Op de bel zat ik goed voor in de groep. In de laatste 250 raapten we Pieterman op en werd het gas losgetrokken. Op dat moment liep ik met Wouter de Boer een stukje achter Jesper. In de laatste 100 kwam Mark Nouws eromheen en kon ik het nog niet echt afmaken, waarmee ik als 4e finishte, finale dus! Meer dan dat was ook niet nodig en met niet al te vermoeide benen heb ik zeker vertrouwen voor morgen!

Morgen is de start om 15.58. Live uitslagen zijn te vinden op http://www.liveresults.nl/ De NOS is uiteraard ook aanwezig en zal tussen 18.10 en 19.00 op Nederland 1 een samenvatting uitzenden van het NK.

NK Atletiek: 1500m mannen serie 1 from Losse Veter on Vimeo.

 

error: Content is protected !!