De laatste dagen in Zuid-Afrika zijn prima verlopen. Vooral zaterdag ging het super! We liepen 5x6min op de dirt road, tempo VDL/TDL (zone 3/4). Tijdens de loopjes kon ik mijn hartslag prima onder controle houden, terwijl ik er samen met Arnoud Okken een behoorlijk tempo achter had zitten. De stage was nu inmiddels al op zijn eind aan het komen. Het echte werk was geweest en nu was het rustig afbouwen tot de terugreis. Maandag was het nog wel even een keer lekker sprinten. Samen met Robert Lathouwers, Joeri Moerman en Niels van Dijk deden we 2x(3×150). Niet echt werk wat aan mij besteed was, maar wel even leuk om te doen. Op spikes liep ik tussen deze sprintkanonnen op gewone schoenen behoorlijk achter de feiten aan. Elk loopje ging echter wel wat makkelijker.
Dinsdag stond mijn laatste baantraining op het programma, 3x(400-300-200-400). Aangekomen bij het tartan scheen er een wedstrijd te zijn, dus moest ik weer terug naar de grasbaan. Mijn hamstrings waren nog wel aardig gaar van de dag ervoor, dus lekker lang inlopen en de boel loslopen was ook niet zo’n probleem. Om de volgende dag niet volledig kreupel in het vliegtuig te belanden heb ik de loopjes lekker chill aan gedaan. Het voelde allemaal wel erg sterk!
Woensdag ochtend heb ik samen met Wouter nog een laatste duurloop van 50 min gedaan. Mijn hamstrings werden al weer steeds beter. Om niet te ver uit het ritme te komen werkte ik na het ontbijt nog mijn wekelijkse krachttraining af. Afsluitend met een kop koffie was het nu de laatste dingen in mijn koffer gooien en om 15.00 terug op reis naar Nederland.
De reis begon met een 2 uur durige autotrip naar Johannesburg. Hier vertrok ik met een airbus a380 om 20:15. Met een snelle overstap in Parijs (ik had totaal 40min tijd) vervolgde ik mijn reis naar Amsterdam. Met een laatste treinreis naar Groningen was ik uiteindelijk om 13:00 weer thuis. Totale reistijd: 22 uur, of terwijl behoorlijk gaar. ’s Avonds heb ik nog even op de baan mijn medeatleten gedag gezegd en wat losgelopen. Daarna ben ik naar mijn vriendin gegaan waar het eten al klaar stond.
Op zaterdag, na veel rusten en niks doen, heb ik samen met Stefan Wessel Nederland alweer verlaten om naar Bratislava af te reizen. Zondag loop ik hier een 800 meter en Stefan een 1500 meter. Dinsdag lopen we in Wenen beide een 1500 meter.

error: Content is protected !!