Vorige week ben ik samen met team 4 mijl naar Portugal afgerezen om hier gedurende twee weken een trainingsstage af te werken in voorbereiding op het zomer seizoen. Een paar weken geleden leek het erop dat deze trainingsstage voor mij alleen wat zonnen en fit worden zou betekenen, maar gelukkig was ik net op tijd fit genoeg om alsnog het tartan aan gort te scheuren.

Het eerste weekend was het lekker draaien met duurloopjes en een baantraining met 2x(1000-800-600). Positief was dat ik voor het eerst weer met de kopgroep mee kop lopen, maar ik merkte wel dat ik er nog lang niet was. Het goede gevoel moest nog komen. Dinsdag was voor mij sinds lange tijd weer een echte 800 training; 5x(200-300) in 800 tempo. Hiervan gingen de eerste loopjes enorm brak en was het nog erg wennen aan het tempo en spikes. Gedurende de training kwam ik er wel steeds beter in en ging ik nog even lekker zuur het laatste setje.

Met wat duurloopjes, minuten setjes, kracht en yoga zat de eerste week er zo weer op. Vrijdag was een rustdag die echt wel even nodig was. Van slecht 10 km richting de 100 in een week was voor mijn lichaam nog wel erg wennen. Lekker een dagje chillen was dan ook wel lekker.

Vandaag was een lekkere 1500 meter test die zeer geslaagd ging. Samen met Stefan, Brian, Riccardo en Andrew liepen we 3x (600-400-200). De laatste set was duidelijk dat ik nog het meest fris zat en nog een sterke laatste set van kop af aan kon neerzetten. Van deze training kreeg ik een duidelijke bevestiging dat het zeker de goede kant uit gaat!

error: Content is protected !!