In Hoorn aan de start op de 800… Iets waar ik anderhalve maand geleden alleen nog maar van kon dromen. Op dat moment dacht ik dat mijn zomerseizoen al verloren was, maar gelukkig draaide alles met een paar weken de positieve kant op. In Hoorn was er voor mij dan niks te verliezen, ik ben weer back on track, dus de echte winst was al geboekt!

Met Daniël Franken als haas gingen we met 8 overige atleten van start. Met een pittige start zat ik gelijk strak achter de haas. Doorkomst 200 net onder de 26, 400 in 52/53. Op dat moment liep het nog lekker. De meters erna kreeg ik steeds meer moeite om mijn techniek te handhaven. Op 600 verliet de haas het veld en werd ik ook bijna gelijk ingehaald. Met half afgesneden te worden kwam ik volledig uit mijn ritme en kon hier niet meer van herstellen. Ik viel volledig stil en de laatste meters waren dan ook niet bepaald grappig meer…

Eindtijd 1,55.93. Waardeloos, maar na zulke slechte weken waarin niks meer wilde ben ik allang blij dat ik weer aan de start sta. Als elke race weer wat beter gaat, kan het nog zeker een mooi seizoen worden!

Anderhalf uur na mijn 800 stond ik alweer achter de startlijn, deze keer als haas voor de B-finale 1500. Opdracht was steady lopen naar 2,31 op de 1000. Met een 800 in de benen ging het verassend goed. Ik liep strak 30 per 200 met Riccardo Srpong in mijn kielzog. Op 700 liep ik iets weg van de rest, dus moest even het gas laten vieren. Op 1000 in 2,31 was het mooi geweest. Het voelde heel makkelijk, dus mooi om zo de dag af te sluiten en naar huis te gaan.

error: Content is protected !!