[fluid][html tag_image_style=”imagestyles-25″]

Voor deze winter had ik maar één doel, het EK in Belgrado. Afgelopen indoor seizoen was redelijk, maar echt goed niet. Door de droge lucht kreeg ik erg veel last van mijn longen. Na het NK had ik dan ook afgezworen om ooit nog indoor te gaan doen. Één jaar verder en toch sta ik er weer, met grootse doelen!

Na indoor mijn longen nog is goed gecheckt te hebben door een longarts werd er duidelijk dat ik weer astma heb, iets waar ik dacht overheen gegroeid te zijn. Sindsdien zit ik aan symbicort om mijn longen rustiger te krijgen. Naast beter in vorm, beter getraind en op de goede momenten beter uitgerust heeft de symbicort absoluut bijgedragen aan mijn 1,48.01 outdoor. Indoor is er dit jaar weer een EK, waarvan de limiet 1,49.00 is. Hoewel indoor absoluut zwaarder (zeker met mijn longen) is dan outdoor is bijna een seconde speling met mijn pr zeker de moeite waard om voor de limiet te gaan, toch weer indoor dus!

Begin december ben ik samen met team4mijl naar Lanzarote geweest, naast atleten begeleiden was hier nog voldoende tijd om aan mijn eigen voorbereiding te werken. Gedurende de 2 weken heb ik mijn eerste wedstrijd specifieke trainingen gedraaid, welke keer op keer beter gingen!

Half december zat Lanzarote er weer op. Hierna had ik slechts 1 week om bij te komen. Eind decemberportugal groep stond alweer de volgende stage op de Planning, namelijk Portugal. Samen met Paul Zwama hebben wij een reis georganiseerd waarmee elke atleet die meewil mee kan. Net als vorig jaar was dit erg geslaagd! Voor sommige was het een lekkere vakantie en goed bezig zijn met hardlopen, de ander stond deze stage in voorbereiding voor een wedstrijd(seizoen). Ook hier had ik naast het training geven voldoende tijd om zelf scherp te trainen. Ik werd steeds beter, maar 1,48 indoor loop je niet zomaar. Mijn planning stond dan ook erg vol met een aantal zeer strakke trainingen. De eerste week ging top, maar de 2e week ontstond er toch wel vermoeidheid. De laatste dagen merkte ik dat ik toch net over mijn limiet was gegaan. 

Na een paar dagen uitrusten stond de eerste wedstrijd alweer op de planning. Wetende dat ik nog niet topfit was, was dit mooi een prikkel voor de komende wedstrijden. Met een praktisch Nederlandse serie was het strijden tegen 1 Duitser. De enige voor mij onbekend Duitser ging er als een idioot vandoor, zo leek het in ieder geval. Daarachter was het Vincent Hazeleger die het tempo voor de rest maakte. Met een wat langzame eerste 400 in 55 was het door trekken om nog een mooie tijd op de klok te zetten. 55 voelde echter al aan als sprinten, voor mij dus niet een topdag. op 550 ging Vincent ervandoor en kon ik niet mee. De laatste ronde was belabberd waarna ik in 1.52.76 over de meet kwam. Harder kon ik echt niet, uitrusten dus!

Een weekje rust en opnieuw een mooie wedstrijd! Vandaag voornamelijk een Team4mijl serie met Bram Buigel als haas. Met 6 man werd er vanaf een lijn gestart, erg jammer, gaat soms goed en soms niet. Nu dus niet bepaald. Met duwen en trekken kwam ik aardig weg, maar daar was het mee gezegd, fijn is anders. Bram had moeite door het geduw om eromheen te komen, waarna de eerste ronde wat langzaam photo_2017-01-16_21-09-48ging. De 2e ging iets sneller waarna we ergens in de 54 seconden door kwamen. Dit voelde in vergelijking met vorige week wel echt als joggen, heerlijk om weer power te hebben! Richting de bel had ik het idee nog veel over te hebben en liep naar de kop, echter op 650m liepen mijn benen helemaal vol. De laatste 100 was weer lekker harken naar de finish. Thomas van Laar en Jelmer Lenstra kwamen de laatste meters eroverheen, waarna ik dus 3e werd. Tijd 1,52.07. Niet snel, maar na vorige week wel heerlijk al! Zelden ben ik zo zuur gegaan als in de deze race. Het duurde dan ook zeker 20 minuten voor ik weer iets kon. 

Na 2 wedstrijden is het toch even de balans opmaken, 2×1,52, ver van de limiet nog. Het positieve wel, mijn longen zijn nog prima! Enorm in contrast met vorig jaar, wat voornamelijk lucht happen was ipv racen. Verder had ik outdoor ook een tijdje nodig om top tijden te lopen, dus wie weet nu ook… De stap naar 1,49.00 is erg groot, maar met goed uitrusten, slim trainen en een paar mooie races ga ik er nog zeker voor!  

Hieronder is race van gister te zien:

[/html][/fluid]

error: Content is protected !!