Met een langdurige blessure waar geen verbetering in zat is het indoor seizoen in het water gevallen. Wat er precies mis was is tot op de dag van vandaag niet duidelijk, behalve dat er in mijn heup bij het schaambeen de boel behoorlijk aangetast was. Ook was er in het UMCG kalk gevonden op plekken waar het niet hoorde, maar hoe en wat verder was niet duidelijk. Lang rusten dus. Ik kon op dat moment helemaal niks doen. Wandelen werd na 100 meter pijnlijk, fietsten ging al helemaal niet. In de winter wordt de basis voor het hele seizoen gelegd, wat voor mij dus betekende dat ik zonder die basis richting het outdoor seizoen zou gaan.

Half januari heb ik langzaam het lopen opgepakt. De eerste weken nog af en toe pijnlijk, daarna snel beter. Eind maart zat ik toch alweer op een redelijk niveau om alsnog een baanseizoen te kunnen draaien.

Eind april reizen we met team 4 mijl naar Portugal af voor een trainingsstage van 2 weken. Om te kijken waar ik zou staan voor deze stage heb ik afgelopen zaterdag in Steenwijk een 5 km gehaast voor Rob ter Burg. De bedoeling was om in ieder geval 3 km te hazen. Echter zat ik nog behoorlijk makkelijk na deze 3 km en heb hem als haas uitgelopen. Tot de finish toe kon ik easy blijven lopen en finishte ik samen met Rob in 15,48. Deze 5 km was een hele mooie opsteker richting Portugal en het outdoor seizoen!

error: Content is protected !!