In Apeldoorn was vandaag de opening voor mijn indoor seizoen. Trainingen gingen de laatste weken erg goed, ik had er dan ook zeker zin in. Echter bracht dit ook een hoop spanning mee. Je weet dat je goed bent, of in ieder geval aan het worden bent, maar een wedstrijd is altijd net weer even anders. Van mijn coach Eddy Kiemel had ik de opdracht om vooral rustig te starten en dan constant stevig door te lopen. Dit om niet op een hoop te gaan op 600, waar ik al menig ervaring mee had, en dan kruipend over de finish te komen in een belabberde tijd. Gewoon lekker rollen en scherp blijven, eindtijd was niet het belangrijkste.

Ronde 1 was dan ook dikke prima, easy gestart. Met een sterk veld betekend dit achteraan mee hobbelen. Met “haas” Thijmen Kupers gaat het sowieso gelijk hard, dus een mooi lint was er wel. Opening 27.8. Ronde 2, lekker doorlopen, 27.0. Iets versneld, had het niet door maar prima. Ronde 3 28.0. Met nog 300 te gaan maakte ik de fout door voor de bocht te wachten met inhalen waardoor mijn snelheid eruit ging. Daarna opgang komen is zeer moeilijk. De laatste ronde ging ik voor mijn gevoel te weinig tot het gaatje en liep ik 30.0. Eindtijd 1.52.96.

Conclusie, heerlijke opening van het indoor seizoen. Het kan altijd harder, maar daar ging het vandaag niet om. Ik heb genoten van een race waarin ik mij zeker weer sterk voelde en lekker mijn 4 rondjes kon rennen en tevreden naar huis kan rijden. Lang geleden, dus heerlijk! Next week 1500 in Luxemburg.

error: Content is protected !!