Afgelopen vrijdag was de martinibokaal in Groningen. Voor de 800 was dit het noord nederlands kampioenschap. Deze 800 word altijd strak geregiseerd door team 4 mijl, waardoor je een mooie tijd op de klok kan zetten. De grootste concurent voor de noord nederlandse titel was Arjan Bloem.
De start was toch redelijk rommelig geworden, ik kreeg een beuk, waardoor ik verder achterin het veld kwam te lopen. Na 200 meter moesst ik een inhaal actie maken om met de kop mee te lopen. Op 600 nam arjan de kop over van tijs groen en kon ik makkelijk mee schuiven. Daarna probeerde ik het arjan nog moeilijk te maken naar de finish, maar ik miste kracht en overtuiging om het echt goed af te maken. Eindtijd 1.51.79, seizoens beste dus!

Twee dagen later was het alweer tijd voor de laatste competitie wedstrijd in Drachten. Na vrijdag, waar ik toch niet helemaal tevreden was, was ik gebrand om nu echt hard te gaan. Ik verwachtte hier geen concurentie, dus wist dat ik de race solo hard moest maken. Na een steady eerste ronde van 53 kon ik goed blijven doorlopen. Team maatje Andrew Harris Larassen kon nog prima blijven volgen. Op 600 kwam ik in 1.21 door. De laatste 200 bleef redelijk goed, wat resulteerde in 1.51.28. Dit betekend een outdoor pr! Andrew moest de laatste 200 iets toegeven, maar finishte nog in een nette 1.53.74.

’s Middags was de zweedse estafette. Ik was hier startloper. Hoewel de startblokken voorlopig nog niet mijn grootste vrienden zullen worden, was mijn start minder beroerd dan in assen. Bij het uitkomen van de bocht zat ik op een lekker tempo en kon goed doorversnellen. Helaas ging het toen compleet mis. Mijn hamstring begon hevig te protesteren. Ik wilde de race nog wel uitlopen, maar moest de snelheid er wel helemaal uithalen. Bij het overgeven van het stokje aan Victor Bouwman deed het behoorlijk pijn. Sybren Jansma en Yannick Greiner maakten de estafette af waarna we als 2e de finish passeerden.

Al met al een mooi weekend met een wat minder einde, hopenlijk hersteld mijn hamstring snel.

error: Content is protected !!